‘Beter Ademen’ is TRANSFORMEREND voor ons welzijn

coaching by Renee Casselman

Ik ben gek op het helpen van vrouwen bij het vinden van de verbinding met hun lijf. Het eerste wat ik doe met een nieuwe cliënte, is dat ik haar zie als één geheel: ik luister naar haar verhaal, praat over haar stress en ik onderzoek haar ademhaling! Daarna gaan we pas beginnen.

De ademhaling is het beginpunt en het verhelpen van rugpijn, core-disconnectie en een niet goed functionerend bekkenbodem zijn het eindpunt.

‘Beter Ademen’ werkt TRANSFORMEREND voor onze gezondheid. We KUNNEN lichaam en geest veranderen door beter te leren ademen.

Rugpijn, slechte bekkenfunctionaliteit en zelfs diastase kunnen verslechteren door, of de oorzaak zijn van, een niet-opimale ademhaling. Wanneer het middenrif niet goed functioneert, kan ieder systeem in het lichaam daardoor aangetast worden – van een wazig hoofd en verminderde stressbestendigheid tot rugpijn, incontinentie, verzakking en verstopping….eigenlijk kan van alles aangetast worden, waardoor je niet langer vrolijk je leven kunt leiden.

Het goede nieuws is dat ik een toolbox kan aanbieden om mijn cliënten te helpen met beter ademen, beter bewegen en beter leven!! Als jij begrijpt waar je middenrif zit, hoe het werkt en hoe het verzwakt kan raken…dan ben je al een heel eind op de goede weg. De rest van de weg bestaat uit een toolbox gevuld met manuele therapie, oefeningen die verbetering aanbrengen en een plan om de functionaliteit van het middenrif te verbeteren, beginnend met de bekkenbodem en de buik en uiteindelijk met het hele lichaam.

Wanneer jij chronische rugklachten hebt, bij zwaar tillen, of zelfs bij het tillen van je kind, of als dit het gevolg is van een niet goed functionerende bekkenbodem of doordat je niet in verbinding staat met je core, dan kan beter leren ademen op beweging je een hoop steun geven bij je herstel.

Voor meer informatie, of voor het boeken van een Breathe Better les, ga naar: http://wisewomanfitness.com/coaching/

Ik voel me vereerd dat ik vrouwen mag begeleiden en sterker  maken zodat zij in hun lijf met meer gemak, comfort en verbinding leven. Het begint allemaal met ademhaling.

 

 

 

Renee

Deel deze post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *